Frequently Asked Questions - Owners

Technische vragen

Sinds sept. 2020 is het niet langer nodig meerdere accounts aan te maken.

U kunt meerdere huizen/objecten toevoegen aan uw bestaande account.

Dat gaat heel simpel:

• open een account als u dat niet al gedaan heeft.
  • u ontvangt de login naam en het password per mail.
  • log in met de gegevens uit de mail: https://cmsinsite.com/login
  • click in het overzicht op ‘applicatie toevoegen’ en kies een extra cmsinsite.com.
  • de extra applicatie wordt toegevoegd aan het overzicht.
  • u kunt nu meerdere applicaties vanuit één account beheren.

Bewaar uw login naam en password zodat u later eventuele wijzigingen kunt aanbrengen.

Check svp de volgende stappen:

• u kijkt in het juiste land?
  • u heeft uw huis/object volledig aangemeld?
  • u heeft uw aanmelding kunnen publiceren (de laatste stap)?
  • u kreeg hierna de melding dat uw huis is toegevoegd en geen foutmeldingen?

Dan kijkt u waarschijnlijk naar een oude versie van onze site.
Uw browser bevat een buffer geheugen (cache) die kopieen maakt van de sites die u bezoekt.

U kunt proberen of de toetscombinatie Control+Shift+R werkt (hiermee ververst u de cache).
Houdt de toetsen Ctrl én Shift tegelijktijdig ingedrukt en druk dan even kort op de R toets.

Probeer anders de volgende link (deze omzeilt de cache):
Plaats ?nocache=true achter het adres van de site.

Nog steeds geen succes?
Open https://cmsinsite.com in de ‘incognito/privé-venster’ modus van uw browser.

Probleem bij plaatsen link?

De link terug is een gewone link, het maken gaat net als de overige links op uw website.
Hoe dat werkt is afhankelijk van de gebruikte methode om uw website te onderhouden/bouwen.

Als u direct in HTML code werkt of WordPress gebruikt, of Wix, of Weebly, of Jimdo of Squarespace hebben we instructies op maat in de aanwijzingen. Als u bent ingelogd, klik op HELP bij de laatste stap en klik op de gebruikte methode.
Als u hierbij problemen ondervindt; geeft u svp aan ons door welke stap het probleem vormt.

Als u een andere methode gebruikt om uw website te onderhouden; Kunt u ons het internet adres van uw methode doorgeven, dan kunnen we uitleggen hoe een link opnemen in uw geval werkt.

Als u er niet uitkomt kunt u op de knop FEEDBACK klikken en om support vragen. Geeft u svp een eventueel getoonde foutmelding door.

Als alternatief kunt u overwegen een betaalde vermelding te nemen, daarbij is geen link terug vereist en profiteert u van een de overige voordelen. Als u bent ingelogd kunt u op de Upgrade account button onderin het scherm klikken, en voor upgrade kiezen (dan behoudt u de reeds ingevoerde gegevens).

Voor uw site kunt u in bijna alle velden ook HTML code gebruiken.
(meer uitleg is te vinden op: https://www.w3schools.com/html)

Als u HTML te ingewikkeld vindt:
U kunt ook MARKDOWN codes gebruiken, dat is eenvoudiger dan HTML.

Voorbeeld:
Tekst vet maken: plaats ** direct voor en direct achter de tekst.
Nieuwe regel forceren: plaats twee spaties

Een eenvoudige uitleg van Markdown vindt u op:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Markdown

Let op: javascript kan NIET worden opgenomen vanwege technische redenen.

Sommige foto’s zijn minder geschikt om in het overzicht te plaatsen (we moeten een middenweg vinden om alle verschillende formaten foto’s gelijkmatig weer te geven).

U kunt het beste een andere foto proberen door nogmaals op de zwarte EDIT PHOTO button onderaan de betreffende foto te klikken.

Tips:

• gebruik liggende foto’s voor het overzicht (op de site kunt u ook staande foto’s kwijt)
  • gebruik de grootste foto’s die u heeft - we verkleinen de foto automatisch vóórdat u de foto verzendt.
  • garbage in = garbage out, met andere woorden, een slechte foto wordt nooit mooier of beter.

U kijk waarschijnlijk naar een oude versie van onze site.
Uw browser bevat een buffer geheugen (cache) die kopieen maakt van de sites die u bezoekt.
U kunt als eerste proberen of de toetscombinatie Control+Shift+R werkt.
Houdt de toetsen Ctrl én Shift tegelijktijdig ingedrukt en druk dan even kort op de R toets.

Ter info: Bovenstaande betreft de cache op UW computer, de overige bezoekers van de site hebben hier geen last van.

Als u daarna nog steeds verouderde informatie te zien krijgt dan komt dat door buffer geheugens op onze servers, deze worden automatisch elke 4 uur geleegd. U kunt dus het beste het later nog eens proberen.

• Als u de optie ‘Kaart tonen’ niet wilt gebruiken:
  • Ga naar Google Maps,
  • Zoom in op uw accommodatie of regio,
  • kies MENU,
  • kies KAART DELEN/INTEGREREN (of insluiten),
  • kies INTEGREREN (of insluiten),
  • KOPIEER de iframe code (begint met <iframe) en
  • plak deze vervolgens in een veld.

U kunt ook Openstreetmaps of Apple Maps gebruiken.
De breedte wordt niet automatisch op 100% gezet, dit moet handmatig gewijzigd worden.

Log svp in en controleer het volgende:

• In het veld ‘Internet adres van uw website’ staat uw adres
    • het adres begint met http:// of https://
    • het adres heeft een naam en een uitgang, zoals bijv. domein.com
    • er staan geen spaties in het adres

Als u hierna met de knop ‘volgende stap’ naar de laatste pagina in het dashboard gaat en vervolgens op ‘Publiceren’ klikt dan worden de eventuele wijzigingen gepubliceerd.

Het kan wel enkele uren duren voordat u deze wijzigingen te zien krijgt - zie svp ‘Wijziging niet zichtbaar’ voor meer uitleg.

Op uw site kunt u in bijna alle velden ook MARKDOWN en HTML code gebruiken.

Een eenvoudige uitleg van Markdown vindt u op:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Markdown

Een HTML voorbeeld:
U kunt bijv. als volgt een link maken:
<a href=“https://www.doyouhavearoom.com/prijzen-en-beschikbaarheid/”>Klik hier voor beschikbaarheid en prijzen</a>

(een duidelijker uitleg is te vinden op: https://www.w3schools.com/html/html_links.asp )

Let op: javascript kan NIET worden opgenomen vanwege technische redenen.

Gebruik hiervoor svp uw desktop browser (bijv. Firefox, Chrome of Safari) of iPad en niet uw mobiele telefoon of uw Android Tab.

• Ga naar https://cmsinsite.com - Klik dan op LOGIN rechts onderin het scherm.
  • of ga naar https://cmsinsite.com/login
  • Op het scherm hierna kunt u uw loginnaam en password invoeren. Dit heeft u per email ontvangen.
  • Als u niet kunt inloggen: probeer de naam en het password te kopieren en plakken.

Als het probleem aanhoudt -> klik op HELP onderin het scherm.

svg